6 Bevis Marks Download PDF

This project is a renovation and replaced Lockton House


Click an image to view larger version.

Figures

Height: Architectural 74 m / 243 ft
Height: Occupied 61.5 m / 202 ft
Height: To Tip 74 m / 243 ft
Floors Above Ground 17
Floors Below Ground 2
# of Elevators 7
Tower GFA 20,700 m² / 222,813 ft²

Facts

Official Name 6 Bevis Marks
Structure Type Building
Status Completed
Country United Kingdom
City London
Street Address & Map 6 Bevis Marks
Postal Code EC3A 7BA
Building Function office
Structural Material composite
Energy Label BREEAM Excellent
Proposed 2010
Construction Start 2012
Completion 2014
Official Website Bevis Marks

Companies Involved

Owner Monteverde Bevis Marks Ltd
Developer BlackRock Property Singapore Ptd Ltd; AXA Investment Managers - Real Assets; CORE; Wells Fargo
Architect
Design Fletcher Priest Architects
Structural Engineer
Design Waterman Group
MEP Engineer
Design Waterman Group
Main Contractor Skanska
Other Consultant
• Acoustics Applied Acoustics
Façade NET Project Management and Consultancy Services
• Fire Ramboll Group
• Landscape Townshend Landscape Architects
• Planning DP9
• Quantity Surveyor WT Partnership
• Traffic JMP Consulting
Material Supplier
• Cladding PEC Group
• Steel Billington Structures, Ltd

About 6 Bevis Marks

A new, highly efficient building designed to provide Grade-A office space and retail in the heart of the City, 6 Bevis Marks replaces an outdated 1980s structure. Its nine floors include three private roof terraces, a sky court on the roof, and double the previous public space. On the lower floors, the elevations are a modern interpretation of the richly textured and shaped faience cladding of the nearby Holland House. This is most apparent where the cladding is brought forward of the glass façade line to read almost as a solid mass when viewed obliquely.

An ETFE floating roof structure turns the rooftop into an all-weather, open air, landscaped space with spectacular views. The roof structure drops in front of the four upper floors to help support the cantilevered shading. Despite doubling the floor area of the original building, the new structure is 80 percent more energy-efficient and reuses 50 percent of the original structural mass.

To submit more information or donate images for this project, please use our submission portal.