Hangzhou Civic Center 2 Download PDF


Click an image to view larger version.

Figures

Height: Architectural 109.6 m / 360 ft
Height: Occupied 99.4 m / 326 ft
Height: To Tip 109.6 m / 360 ft
Height: Observatory 85 m / 279 ft
Floors Above Ground 26
Floors Below Ground 2
Top Elevator Speed 2.5 m/s
Development GFA 580,000 m² / 6,243,068 ft²
# of Parking Spaces 2,370

Facts

Official Name Hangzhou Civic Center 2
Name of Complex Hangzhou Civic Center
Other Names City Hall
Structure Type Building
Status Completed
Country China
City Hangzhou
Street Address & Map No.188, Fuchun Road, QiangJiang New City
Postal Code 310016
Building Function office / government
Structural Material steel/concrete
Proposed 2002
Construction Start 2004
Completion 2012
Official Website Hangzhou Civic Center

Companies Involved

Owner/Developer Hangzhou Qianjiang New City Construction Headquarters
Architect
Design Tongji Architectural Design (Group) Co., Ltd.
Main Contractor Zhejiang Construction Engineering Group Co.,Ltd; Zhejiang Greatwall Construction Group Co.,Ltd
Material Supplier
• Cladding Jangho Group Co., Ltd.

About Hangzhou Civic Center 2

The essential core of Hangzhou Civic Center’s architecture is a human scale-oriented garden which is open to the public, surrounded by a tight ring of high rises. Inspired by the imagery of the neighboring mountains, the cluster will become part of the unique urban topology and be recognizable from all viewpoints within the city.

The complex uses a mega-block structure composed of six high-rise and four podium buildings. It is located on the city axis with the West Lake to north and Qiantang River to south. The high-rises are connected by 85 meter-high bridges. This mega-project delivers 580,000 sqm of floor area and accommodates complex and changeable functions, including administrative and commercial offices, conference center, public library, youth activity center, exposition hall, civic service center, and ancillary facilities such as restaurants, gymnasiums, supermarkets and parking lots. These elements are connected on the basement floor by an eight-meter wide corridor, which also leads to the Metro and neighboring blocks.

To submit more information or donate images for this project, please use our submission portal.